Wat kan Kind-Zijn betekenen?

Water-art

Een verwijdering is een van de pijnlijkste ervaringen die je kunt hebben als zowel ouder als kind. In liefdevolle verbinding zijn is een van de mooiste ervaringen.
Je wilt dat de band met je kind intact blijft. Ook tijdens spitsuur, in de winkel en als het kind tegensputtert.

Herken je je in de volgende situaties: Je wilt je kind onvoorwaardelijk liefhebben en steunen, maar de praktijk is weerbarstig.
Hoe reageer je als je kind niet wil slapen? Hem alleen laten huilen voelt slecht, maar steeds maar bij hem blijven en in de weer met hem zijn, put je uit. Hoe reageer je als je kind niet (gezond) wil eten? Je maakt je zorgen om zijn gezondheid.

Kind-Zijn kan helpen bij:

  • Moeilijk (verstaanbaar) gedrag bij jonge kinderen. Kind-Zijn kijkt achter het gedrag. 
    Hierbij kijk ik naar het kind, het gezin en naar de situatie. Als ouders zichzelf helpen en een gezonde en liefdevolle omgeving creëren, lossen veel problemen zich op.
  • De relatie tussen ouders en kind versterken. Iedere relatie vraagt tijd, aandacht en toewijding. Dat betaalt zich terug in een liefdevol gezinsleven. Hoe beter de band, hoe beter je je kinderen kunt begrijpen. Door te investeren in vertrouwen, leren kinderen op zichzelf te vertrouwen.

Hoe werk ik?

Ouders help ik hun kind nog beter te leren kennen en begrijpen. Hoe het gezin communiceert en welke invloeden het kind meekrijgt. Hierbij ga ik af op mijn intuïtie en inzicht en verplaats ik me in het kind.
Wat wil het kind je vertellen?

U krijgt de ruimte om te vertellen hoe u de relatie met uw kind ervaart. Ik trek met het kind op, zodat er een vertrouwensband kan ontstaan en hij kan vertellen of laten zien wat er in hem leeft. Deze ’taal’ ben ik nog niet vergeten.

Je kunt desgewenst een gratis gesprek (beeldbellen) aanvragen van ongeveer 20 minuten. Via beeldbellen bespreken we de situatie en kan ik inschatten wat ik kan betekenen.  

Een coaching traject bestaat uit 7 sessies en kost Eu 500,-
Dit is inclusief BTW, exclusief reiskosten.
Per sessie trek ik drie uur uit. In die tijd kan ik een beter beeld krijgen van het reilen en zeilen binnen een gezin, dan in een uurtje theedrinken. 

Hier leer je om het gedrag van je kinderen te begrijpen en de ouder te worden die je wilt zijn. 
Je leert om niet primair te reageren op uitingen en gedrag van je kind, maar om je kind (zijn uitingen) te ‘lezen’. Dan kun je acties nemen die tegemoetkomen aan de natuurlijke behoeften van je kind. Je kind krijgt vertrouwen in zichzelf en het leven.

Je kunt hopen dat het een fase is en erbij hoort. Iets als doorkomende tandjes is inderdaad een fase waarin het kind meer huilt dan anders. Juist dan is belangrijk het kind bij te staan. Pijn hebben is best een beangstigende ervaring voor zo’n kleintje.
Je leert om juist tijdens moeilijke momenten, zoals een driftbui je kind goed te begeleiden.
In een open relatie ervaar je het gedrag van je kind niet meer als storend of onvoorspelbaar, maar als logisch. Als je in verbinding bent en blijft, ervaar je geen problemen met je kind. Zo is het fijn samenleven. 
Je keuzes worden bepaald door liefde, in plaats van angst of stress. Ook als de maatschappij bepaalde verwachtingen heeft en druk op je legt. Je leert jezelf als ouder te (her)waarderen. Je krijgt meer zelfvertrouwen en liefde voor jezelf.  

De richtprijs voor een losse sessie is 35 euro per uur. Dit is exclusief reiskosten. Een losse sessie heeft niet mijn voorkeur, omdat het een heel proces is. Bij een eenduidige opvoedingsvraag kan het wel een goede optie zijn.

 

Praktijkvoorbeeld

Een moeder vroeg mij om raad. Haar zoontje van 2.5 jaar had nachtmerries. Die waren begonnen toen hij 1.5 jaar was. Ze vroeg mij om op huisbezoek te komen en naar de situatie te kijken en zo geschiedde. Ik legde het verband met zijn geboorte, waarbij hij gescheiden werd van zijn moeder omdat hij aan de beademing moest. Een hele nacht alleen. Daardoor had hij verlatingsangst gekregen.
Wat ik zei raakte de moeder. Ik adviseerde haar om met haar zoontje zijn geboortefoto’s door te nemen en hem uit te leggen wat er toen met hem is gebeurd. Ze had hem al eerder verteld hoe de start van zijn leven was gegaan, dat landde niet echt bij hem. Met de foto’s erbij wordt het visueel. 
Deze benadering sloeg aan. Hij ging zelf om het fotoboek vragen.
De nachtmerries namen af en verdwenen na enkele weken helemaal. Van de moeder kreeg ik terug dat hij lekker in zijn vel zat en straalde.

Sarah Morton
kind-zijn@kpnmail.nl
Tel: 06-16069732
WhatsApp: 06-83992975Dit is exclusief reiskosten.

Disclaimer

Ik kan geen levensbedreigende situaties oplossen. Raadpleeg een arts bij onbekende of ernstige medische aandoeningen.
Ook kan ik geen conflicten met instanties oplossen. Wel kan ik u bijstaan met raad en kan ik u verwijzen naar mensen en adressen.