Recensie Wat je niet verteld is… door NancyW

Wat je niet verteld is

Wat je niet vertelt is… gaat over opvoeden. Niet in de zin als handboek en de ontwikkeling, maar meer toegespitst op het gevoelsleven van je kindje. Vanuit haar eigen ervaring verteld de schrijfster over de hobbels die je in de jeugd van je kind tegen kan komen, maar ook hoe daar door instanties mee om wordt gegaan. Op deze manier probeert zij onder woorden te brengen dat er vaak verkeerd over en vooral voor kinderen wordt gedacht, men neemt cruciale beslissingen zonder echt zelf naar het kind te kijken.

Verder stellen we tegenwoordig hoge eisen aan onze kinderen, maar doen we daar wel goed aan? Kinderen krijgen onbewust meer mee dan we vaak denken. Het oppikken hiervan gebeurt ook eerder dan we wellicht denken. Volgens Wat je niet vertelt is… begint dat al in de baarmoeder. Vanaf de bevruchting verwachten we al van alles van onze aankomende kindjes en dat krijgen zij mee. Na de geboorte komt het kind in een maatschappij vol onbegrip en zie daar maar eens mee om te gaan. Wat je niet vertelt is… bevat tips om je eigen weg te kiezen tussen alle goedbedoelde adviezen.

De schrijfster is geen opvoedkundige en het boek is ook niet met feiten onderbouwd. Hier spreekt duidelijk een ervaringsdeskundige. Wat je niet vertelt is… is geen standaard opvoedboek, maar geeft misschien juist daarom wel inzicht. Juist omdat het gebaseerd is op de praktijk en geen rozengeur- en maneschijn verhaal bevat, maar de harde werkelijkheid. Dat maakt Wat je niet vertelt is… tot een soms wat onduidelijk, maar vooral eerlijk boek.

Uitgeverij: Deniesa
ISBN: 9789081577502
Prijs: € 19,95

Nog geen reacties.